15 Mayıs 2011 Pazar

günlerden güzel bir gün!!!

Bugün güzel bir gündü, güzel bir cumartesi. Normalde cumartesi olması dahi güzel olması için yeterli benim için ama bir de üzerine bol uyku, güzel hava, güzel sohbet, güzel yemekler gelince tadından yenmez oldu:) Ben de biraz günlük kıvamında, hemmen sizinle (özellikle güzel yemekler kısmını) paylaşayım istedim:))

İlk olarak tabii ki öğle saatlerine kadar uyumak güne mutlu başlamamı sağladı:) sonrasında güsseeel bir ev kalhvaltısı, sonra biraz solaaa biraz sağa yatıp, televizyon izlemek, yayılmak:) Ve sonraaa ilk kez bugün tattığım harika bir lezzetle tanıştım. İkea'nın bademli pastası! daha önce nasıl bunu atlamışım ikeada bilemedim, tadı damağımda kaldı, mutlaka denemenizi öneririm..

Öğleden sonra ise uzuuuun zamandır gitmek istediğim, ama bir türlü gidemediğim "ÇİYA"ya gittik.. Daha önce çok övmüşlerdi burayı, haklı da çıktılar. Lahana sarma, kuru patlıcan dolması, içli köfte, sıkma köfte, patlıcan salatasını tattım. En çok kuru patlıcan dolmasını ve patlıcan salatasını beğendim. Özellikle dolma içinin baharatı, lezzeti bence harikuladeydi. Diğerleri bence ortalamaydı diyebilirim. Bu sefer "Çiya Sofrası"ndaydık, bir dahakine "Çiya Kebap"a gitmeyi planlıyorum, daha denemem gereken bir sürü tat var. (web sitesinden de gördüğüm kadarıyla orada daha alışılmadık lezzetler var gibi..)

Bu yemeğin üzerine olsa olsa Fazıl Bey'de bir kahve iyi gider diye düşündük, amma yer bulamayıp hemen karşısındaki kahvecide kahvelerimizi yudumlayıp, lokumlarımızı yedik:) Biraz daha kadıköyde turladıktan sonra sıra geldi caddebostan sahiline.. Burda da deniz kenarında duvar üstünde oturup, bir şeyler içip, kabak çekirdeği ile günün son saatlerinde güzel havanın tadını çıkardık.. ve günümüzü caddebostan sahilinden evimize doğru keyifli bir yürüyüşle tamamladık..

Umarım siz de güzel havaların tadını çıkarmaya başlayabilmişsinizdir..

3 yorum:

ayse dedi ki...

ciya ya cidden ilk kez mi gittin? kebapciya gitmene gerek yok ordan ne istersen yolluyolar karsiya... burdaki yemekleri de ortaya aliyosun... bi de tatli olarak oradaki patlican ceviz vs acayip lezzetli! yediniz mi? uff devrani cok goturmek istedim ama bi turlu firsat olmadi... ay salata bari da cok lezzetli.. karsidan lahmacun soyleyin bi deeee slap slop...

€lf dedi ki...

ağzının suyu aktı hissettim:)) evet ilk kez gittim vallaa.. acemiliğimize geldi işte en son kalkarken gördüm zaten insanlar kebap da istemiş karşıdan.. tatlı yiyecek halim kalmamıştı, ama salata bardan patlıcan salatası yedik bayıldım ben dee!!!

Petite Sorbet dedi ki...

Hahah :) sanki kendimi okudum uyku tembellik yayışşş yemek gezmek tozmak avarelik etmek en onemli zevklerimden . İkea'ya kahvaltıya ve hot dog yemeye gıdıyorum sadece diger hıcbısesı ılgımı cekmıyo su urunlerı olan yerde asla yemek yemıyorum huyum suyum kurusun :)