21 Aralık 2011 Çarşamba

isteyip de yazamamak, yazıp da bitirememek

eveeet yazı yazma aralığım git gide açılıyor! bu sefer de en son yazımın üzerinden 2ay gecmis..

ilk blog yazmaya başladığım zamanlarda sık sık yazıyordum, çok da keyif alıyordum, ama sonra yavaş yavaş koptum, haftada bir, 2 haftada bir derken bir de baktım ki bırakın yazı yazmayı artık takibimdeki blogları bile okumamaya başlamışım..

şimdilerde yazma konusunda 2 ayda 1 de olsa bir istikrarım var:)
ve aslında buralardayım, okuyorum..

Sorunum nedir bilemedim? başlamak için kafamda plan yapıyorum, aklımdakileri not alıyorum, biraz biraz yazmaya başlıyorum, ama bir yazıyı yayınlamam için içime sinmesi gerekiyor ki bu da uzuuun uğraşlar 5.000 defa yaz, sil, önizlemeye geç, vs, vs anlamına geliyor ki bu kadar uzun zaman ayıramadığım için de yazılar bitmek bilmiyor.. :(

Aslında bu durumla ilgili itiraf edemediğim bir gerçek daha var ki bazen o kadar uzun zaman twitterda dalıp gidiyorum ki başka bir şey okumaya, yazmaya ne vaktim ne halim kalıyor:)

Peki bunları niye yazdım? belki dedim sevgili blog yazarları okur da, bu isteyip de yazamayan ya da yazıp da bitiremeyen halime bir öneri getirir, yorum yapalar diye düşündüm..

6 yorum:

... dedi ki...

Twitter hesabını kapat:D:D Ya da hiç önizleme yapma bir kerede yaz gönder, çok düşünme:P

Belki bu yazıdan sonra, bir silkinirsin, gerisi gelir^^

€lf dedi ki...

Twitterdan şimdilik kopabileceğimi sanmıyorum ama sürekli görüntülemekten, tekrar tekrar okumaktan vazgeçmeye çalışsam iyi olacak galiba:)
sanırım biraz takıntılıyım:)

StummScream dedi ki...

Yazıcağın konuyu kendi içerisinde bir kaç ana maddeye ayırarak bu şekilde paragraflara bölmen uzun bir yazı yazmanı sağlayabilir. Her paragrafta anlatmak istediğin şeyi dilediğince açabilirsin. Hemde yazmaya başladığında ne yazabilirim ki ben karmaşasını engeller.

Önizleme yapmak yerine yazdığın yerden okuman daha mantıklı ayrıca yazının tamamını bitirmedende okumaman daha iyi olabilir. En son küçük rötuşlarla yayınlamak cümleleri tekrar kurup yapboz gibi oynamamanı sağlayabilir.

Sonuçta kimse senden edebi eserler beklemiyor. İçinden geldiği gibi yaz insanlar onu okumak ister. Aksi taktirde açar roman okurlardı =)

tutti dedi ki...

burcunu okudum, yakın zamanda iş hayatınızda gerçekleşen değişimler blog üretkenliğinizi arttırabilir yazıyordu:)

Adsız dedi ki...

burdaki yazılarınla nobele aday olmayacağına göre gerisini koyver gitsin :D gerçi bana sorsan sen öylemi yapıyorsun diye, cevabım kesinlikle hayır olur. ama en azında 3. kez okuduktan sonra amaaan, başlarım böyle işe deyip yayınlıyorum :D

€lf dedi ki...

@men de boor
nobele aday olmıcam ama içime de sinmesi lazım:) bakalım bu konuda biraz daha gevşek olmaya çalışcam, belki de daha güzel şeyler çıkar..

@tutti
sabah daha daha erken kalkıp, akşam daha daha erken yatarken, iş değişikliğinin blog üretkenliğimi artırması zor:)