16 Haziran 2011 Perşembe

nerde/neler yaşıyoruz biz?!?

bugün eve gelince açtım tvyi ve yarım saat kadar haberleri izleyince kafamda oluşan sorular; nerde yaşıyoruz biz? neler yaşıyoruz biz?

neden mi?

ilk açtığımda güzel Ankara'mın haberi vardı. Bugün yağmurlar, dolular yağmış sel götürmüş Ankara'yı. Muhterem belediye başkanımız İ.Melih Gökçek'in muhteşem alt geçitlerinin altı su dolmuş.. insanlar boğulma tehlikesi yaşamış. Spikerimiz de der ki; "başkentte deniz yok ama vatandaş yüzerek karaya çıktı" e tabii yüzmek başkentlinin de hakkı, hayaldi gerçek oldu!

Ve 2nci haber; Adana'da bademcik ameliyatı geçiren küçük bir kızın boğazında gazlı bez unutlduğu 1 hafta sonra fark ediliyor. Tabii buarada kız yemek yiyemiyor, solunumu etkileniyor, vs, vs.. doktora gidiyorlar ve doktor iyileşir iltihap var falan diyip gönderiyor.. en sonunda da gazlı bezi aile fark ediyor!

Ve bir sonraki; çok eşlilik mevzuu.. herkese ne düşündüğünü soruyorlar; bir genç delikanlı da "20 yaşında olduğum için bu bana avantajlı görünüyor olabilir" diyor!!!

Ve son haber; yine muhterem bakanlarımızdan biri İbo'yu ziyarete gitmiş.. eski eşleri, sevgilisi bile gidemiyormuş Bakana kıyak geçilmiş falan filan..
Son haberi de görmemle kanalı değiştirmem bir oldu.. ve diğer kanallarda aynı anda aynı başlık "Ankara'yı sel aldı." hadi baştan bir daha..

gerçekten "nerde yaşıyoruz biz? neler yaşıyoruz biz?" diye düşünmekten kendimi alamadım.. çok rahatsız oldum, onun ötesinde çok da üzüldüm..

ne dinlediysem onu yazıp fazla yorum yapmak istemedim, yorumlar size ait..

hakkımızda hayırlısı..

4 yorum:

ihsan dedi ki...

Artık İBO isimli canlının her yazılısına da görseline de tahammül edemez oldum, yine iyi dayanıp izlemişsin, seni kutluyorum! :O

Webden gazetelere her göz atışımda bu İBO denen adamın kafasının çeyreği uçmuş halini görmekten yemin ediyorum illallah dedim; ölseymiş de kurtulsaymışız!!!! >:|

€lf dedi ki...

şimdi biraz gündemden düştü çok şükür! bir ara kabus gibiydi gerçekten..

bay tükancı dedi ki...

Senin yada benim tatlısesten yada tatlıses haberlerinden sıkılmam değil ki konu, konu halkın genelinin buna gösterdiği tepki ve ilgi.
Ankara gibi bi yerde insanların boğulma tehlikesi yada küçük kızın boğazında unutulan gazlı bez normal karşılanırken, bütün işlerini gücü ve parası yoluyla halledenlerin yine bu işleri yüzünden başlarına gelenler öyle olmuyor.
Hayalken gerçek olan bişeyler var evet ama bu yapılan yollarla filan değil toplum olarak nasıl günden güne farklılaştığımızdır.
En basit örnekde 20 yaşındaki genç delikanlının evliliği bakışıdır.

€lf dedi ki...

katılıyorum. Benim de vurgulamak istediğim haberlerin sıkıcılığı değil.. izlediğim haberlerden kimi trajik ve dediğin gibi normal karşılanıyorken, sonrasında verilen haber İbo ve ne kadar önemseniyor!
farklılaşma ve bakış açısı konusuna girersem bu yorum son bulamaz sanırım..